Oververmoeidheid en narcisme

Ben je oververmoeid maar kan je de vinger er niet op leggen waar het vandaan komt? Lijkt het soms beter te gaan maar kom je er toch niet definitief uit of ben je zelfs bang voor een burn-out? Lijkt niemand de oorzaak te kunnen vinden en heb je het gevoel niet verder te komen?

Dan kan het zomaar zijn dat je slachtoffer bent geworden van psychische mishandeling (narcistisch slachtoffer syndroom).

In een relatie met een narcist sta je constant op scherp omdat iedere opmerking hoe goed bedoeld ook tegen je gebruikt kan worden. Ook ben je bang voor de mogelijke consequenties die je uitingen hebben. En wat nog het meest heftige is dat je emoties er niet mogen zijn. Je bent jezelf constant aan het aanpassen aan je partner wat enorm veel energie kost. Het beetje energie dat je nog over hebt wordt door je partner opgeëist. Volkomen logisch dus dat je vermoeid raakt. Hoe langer dit duurt hoe groter de kans is dat je jezelf helemaal kwijt raakt en in een Burn-out of depressie beland.

Tevens sta je onder grote spanning omdat je constant alert bent. Deze spanning kan in je spieren gaan zitten waardoor je dus constant strak staat vanwege de hoge spierspanning die dit oplevert. Als je veel stress ervaart merken we dat vaak in onze schouders. Deze klacht kan dus ook te maken hebben met opperste staat van alertheid. Bemerk je bij jezelf dus hoge spierspanning? Dan is het goed om eens te kijken naar je staat van alertheid en of deze niet te hoog is. Weeg je bijvoorbeeld alles af wat je zegt? En denk je constant aan de gevolgen? Besef dan dat dit niet een gezond patroon is voor je lijf. Uiteraard is deze spanning ook onderdeel van oververmoeidheid.

Oververmoeidheid of chronische vermoeidheid kan dus alles te maken hebben met psychische mishandeling (narcistische partner). De eerste stap naar herstel is om weg te gaan bij je narcistische partner want die zal nooit veranderen. En als het kan al het contact verbreken. Essentia therapie kan je helpen bij dit proces en bij je herstel.

Wat gebeurd er energetische gezien

Je energetische stofwisseling functioneert niet goed meer waardoor je zelfhelend vermogen verminderd werkt en je zo lichamelijke klachten kan ontwikkelen. Je energie veld (aura) is minder goed in staat om energie op te nemen en het geen wat er nog wel is wordt aan je narcistische partner gegeven omdat hij voeding zoekt aan de hand van jouw emoties en inhaakt op jouw energie. Jouw emoties zijn energie en dus voeding. Op deze manier raak je volkomen op en verlies je al je kracht en in het ergste geval je levenslust.

Luisterend oor nodig vanwege psychisch geweld? Start met chatten.

[tagline tagtitle=”Je oververmoeidheid verhelpen?” tagbutton=1 tagbuttonsize=”button-regular-large” buttonstyle=”bluesea” buttonlink=”https://widget.onlineafspraken.nl/consumer/booking/book/key/hnnf81ueom47-zdnd01/at/0/ln/3/l/11111/t/38c/f/c0b010c/c/00aeef,95516a,000,95516a,898989,fff,0,fff/s/550_1500/o/theme:advanced,dp:classic,interval:week” buttonlinktext=”Maak een afspraak”][/tagline]

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp Lady's Linked