De kleurloze steen methode

De kleurloze steen methode is bedoeld als techniek wanneer je met een narcist (NPS’er) communiceert. Iemand met NPS is er op uit om jou te raken en er voor te zorgen dat je je emoties laat zien. Deze emoties fungeert namelijk als “voeding”. Zonder deze “v

De kleurloze steen methode is bedoeld als techniek wanneer je met een narcist (NPS’er) communiceert. Iemand met NPS is er op uit om jou te raken en er voor te zorgen dat je je emoties laat zien. Deze emoties fungeert namelijk als “voeding”. Zonder deze “voeding” kan de persoon met NPS niet goed overleven. Om dus niet als “voeding” gebruikt te worden dien je dus geen emotie te laten zien. Hier komt de kleurloze steen methode om de hoek kijken.

72e99ddbec6c02bbe43555accfcbc502.jpeg

Kleurloos staat voor neutraal. Dus geen emotie op welke manier dan ook. Op deze manier geef je de persoon met NPS geen voeding. Er ontstaat geen uitwisseling dus het gesprek zal langzaam dood vallen.

Steen staat voor “geen inhoud”. Reageer dus niet op de inhoud en zorg dat je zeer kort af reageert. 2 of 3 woorden zijn al genoeg. Zorg dat hier geen verdediging in zit. Wat je zegt is eigenlijk “niets”.

De combinatie van kleurloos en steen zorgt ervoor dat je een rol aanneemt waar de persoon met NPS niets mee kan. Dit is precies de bedoeling aangezien je zo de conversatie stopt. Eigenlijk is er geen conversatie want iemand met NPS houd voornamelijk een monoloog waarin die jou uitlokt om een reactie. En dat is precies het geen wat je niet geeft.

Let er op dat je dit moet oefenen want dit zal niet standaard in je systeem zitten. Dat is ook heel gezond aangezien je normaal gesproken in contact bent vanuit empathie. En dat is precies het geen wat iemand met NPS van je wilt ontvangen.

Het is dus een tijdelijk rol die je speelt en inzet voor het moment. Zorg dat je er na er rustig uitstapt zodat andere personen zonder NPS dit niet over zich heen krijgen. Uiteraard is het eruit stappen snel gedaan als je je met je vrienden bent.

Meer informatie